Ознака: есенски извештај

Економија

Македонската економија со раст од 1.6% во 2018 година – последна во регионот

ММФ во есенскиот извештај предвидува дека земјава ќе ја заврши годината со економски раст од 1,6% иако претходната проценка беше дека тоа ќе биде 2,8 насто. Прогнозата за наредната година […]