Ознака: етничко чистење

Избор на уредникот

Видео: Соживотот во Тетово пуштен на најјако

За жал ова е европско Тетово. Со пароли како „каурски пи*чки“, „уби каура“ и „македонско девојче ку*виче големо“ се протестираше и скандираше низ градов. Се разбира ударни беа паролите „Илирида“ […]

Балкан

Србите имаат воен план за инвазија на Косово? За три часа би биле на Ибар

Војската на Србија е подготвена во секој момент да ги брани Србите на Косово и Метохија. Како што се вели најдобрите стратези на нивната армија до детал ги разработиле плановите […]

Историја

Жестоки борби со грчките андарти во Ениџевардарско и Воденско

„Борбата со андартите стана уште пожестока. Во Воденско, Ениџевардарско и Берско “Христовите војници” ги напаѓаа жестоко (македонските – н.з.) и влашки села и убиваа по нивите и патиштата невооружени луѓе. […]