Ознака: Еуростандард банка

Вести

Над 34 илјади пензионери преку Еуростандард банка добивале пензии на домашна адреса

Над 34 илјади пензионери и речиси 20 илјади корисници на социјална помош кои парите ги добивале преку Еуростандард банка, примањата за овој месец ги добиле на домашна адреса со посредство […]

Вести

ДОСИЕ ЕУРОСТАНДАРД – како дојде до клуч на врата на една модерна и надежна банка, кои се лошите пласмани што и пресудија

„Клучните проблеми на Еуростандард банка се одраз на слабости од минатиот период, а не на тековните состојби“, рече Бежовска. Со супервизорско следење во 2019 година кај Еуростандард банка бил утврден […]

Вести

Затворена Еуростандард банка, НБРМ образложи зошто донесе ваква одлука

Народната банка денеска ја затвори банката Еуростандард АД Скопје поради неисполнување минимални законски услови за работење. Како што соопшти гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска, затворањето на Банката воопшто нема да ја доведе […]