Ознака: Женски Водици

Вести

Денеска е Собор на Св. Јован Крстител или Женски Водици

Именден прославуваат Јовановци. Овој ден се вика уште и Женски Водици поради што главен збор во изведувањето на обичаите имаат жените. Покрај другото на овој ден жените одат по коледица, […]