Ознака: Жика Стојановски

Вести

Широк фронт и многу познати имиња во иницијативата за смена на Мицковски и свикување на конгрес на ВМРО-ДПМНЕ

Широк фронт и многу познати имиња во иницијативата за смена на Мицковски и свикување на конгрес на ВМРО-ДПМНЕ Интегралниот текст од денешната иницијатива прочитајте го тука: Побарана одговорност од Мицковски […]

Вести

Стојановски: Стратешките планови кои беа усогласени на централно и локално ниво доведоа до намалување на невработеноста и квалитетот на живеењето

Една од најзначајните надлежности на локалната самоуправа е локалниот економски развој. Предизвик на секоја локална самоуправа е привлекување на домашни и странски инвестиции, како и проширување на капацитетите на веќепостоечките […]

Вести

Жика Стојановски: Животот во Илинден се враќа во нормала

Интензивно се работи и во населбата Илинден. Таму денеска во обиколка е и координаторот од владата за овој реон заменик министерот за образование Спиро Ристоски, во придружба на градоначалникот на […]

Локална самоуправа

Во општина Илинден интензивно се градат повеќе капитални објекти

Градоначаликот на општина Илинден Жика Стојановски заедно со соработниците извршил обиколка на повеќе локации во општината каде се во тек интензивни градежни работи во рамките на голем број капитални проекти.Стојановски, […]