Ознака: занимливо

Занимливости

Зошто добро познатите бисквити „Пети бер“ имаат мали дупчиња?

Приказната започнува во 1846 година, кога Жан-Ромејн Лефевре и Полин-Изабел Утиле отвориле слаткарница во Нант. Слаткарницата станала позната под името „Lefevre Utile”. Нивниот син Луис Лефевре Утиле кој го презел […]

Занимливости

Идиот на неделата

Го најдовме идиотот на неделата. Имено ова лице се обидело да украде 13 тони компири, а при неговото бегство заборавил да ја затворил приколката каде ги сместил. Овој баксузен криминалец […]