Ознака: занимловости

Занимливости

ИЗНЕНАДУВАЊЕ: Знаете ли што е всушност БЕЛОТО чоколадо?

Нутриционистите истакнуваат и дека е значително понездраво од црното чоколадо бидејќи потешко се вари и обилува со шеќери и масти.Белото чоколадо никогаш не стана популарно како обичното, и покрај тоа […]

Занимливости

Фото: Знаете ли како изгледат жирафите додека спијат?!

Жирафа е животно кое потекнува од Африка и е највисокото животно со најдолг врат. Со просечна маса од 1190 кг., жирафата е најголемиот жив преживар. Должината на јазикот на просечна […]