Ознака: за Македонија

Македонија

Српскиот историчар Ковиќ за Македонија: Кога еднаш ќе отстапиш од националните интереси, нема крај

Српскиот историчар Милош Ковиќ предупредува Србија да извлече поука од бугарското условување на поддршката за членство во Европска Унија на Македонија, иако таа ги исполни сите налози, вклучувајќи ја и […]

Вести

Средношколците се приклучуваат кон маршот „За заедничка Македонија“

Скопските средношколци се приклучуваат со поддршка кон граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“. Средношколците од скопската гимназија Јосип Броз Тито, денеска решија порано да ги напуштат часовите.Учениците се приклучуваат на маршот […]