Ознака: за сите граѓани

Македонија

Следната среда неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 23 октомври 2019 година (среда), Денот на Македонската […]

Македонија

9 септември, неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно Законот за празниците, 8 Септември (недела), Денот на независноста, односно 9 септември (понеделник) е неработен ден за сите граѓани на Република […]

Вести Македонија

2 Август – Илинден, неработен ден за сите граѓани

Согласно Законот за празниците на Република Македонија (“Службен весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), 2 август 2019 година (петок), Денот на Републиката, е неработен ден за сите граѓани на Република […]

Македонија

Рамазан Бајрам неработен за сите граѓани

Првиот ден на Рамазан Бајрам – 4 јуни 2019 година (вторник) е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика. Од Министерството […]

Македонија

Градска болница “Св.Наум Охридски“ и ГОБ “8 Септември“ за граѓаните, Клинички центар за папата

За време на посетата на папата Франциск, пациентите од целата држава непречено ќе ги добијат сите потребни здравствени интервенции и со посебен план на Министерството, соодветно ќе се одговори на […]

Македонија

1 Мај неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 1 Мај, среда, Денот на трудот е неработен ден за сите граѓани. Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на сите граѓани им […]

Вести Македонија

Вторник, 1 јануари-неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на Р.Македонија, 1 јануари 2019. година, Нова година е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија. […]

Живот

8-ми декември е неработен ден

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на Р.Македонија („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 8 декември 2018 година (сабота), „Св. Климент Охридски”, […]