Ознака: за сите

Македонија

Дурловски со солзи: За сите кои бевте крај мене и за блиските што станаа далечни

Оперскиот пејач Игор Дурловски е единствениот кој доби ослободителна пресуда во случајот „27 април“, по што со видео се огласи на Фејсбук. – Кога слободата е ропство а среќата тага! Мелем […]

Вести Македонија

Бадник e неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 6 јануари 2019. година (недела), Бадник, ден пред Божик, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија.

Вести Македонија

Следниот вторник неработен за сите граѓани во Македонија

Денот на македонската револуционерна борба – 23 Октомври е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија. Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 23 Октомври е неработен согласно […]