Ознака: зголемени надлежности

Македонија

Со новиот предлог-закон, СЈО ќе може да ги гони претседателот, амбасадорите, собраниските и владините функционери…

Министерството за правда го објави нацртот на предлог-законот за Специјално јавно обвинителство во кој има промени во однос на надлежностите за кривичните дела кои можат да бидат предмет на СЈО. […]