Ознака: здрава исхрана

Живот

Нутриционист предупредува на скриените опасности од „здравата“ исхрана

Супи или густи чорби направени од варен и мешан зеленчук се популарни и во зима и во лето, топли се и исполнети, лесни за варење, а нутриционистите ги препорачуваат на […]

Живот

Дали некогаш сте се запрашале колку навистина е важна здравата исхрана?

Според една неодамнешна студија објавена во списанието „The Lancet“, нездравата исхрана предизвикува околу 11 милиони смртни случаи годишно. Научници ги анализирале прехранбените навики на луѓето во 195 земји ширум светот […]

Живот

Ригорозен план на исхрана на ангелите на Викторија

Секој декември се одржува спектакуларната ревија на “Victoria’s Secret”, а токму сега започнуваат нивните припреми за овој голем моден настан. Добро е познато дека ангелите на Викторија изгледаат беспрекорно, а […]

Живот

Основата на една добро избалансирана диета

Основата на една добро избалансирана диета Диета едноставно кажано преставува секој внимателно определен и набљудуван начин на исхрана, одреден со некоја цел или тенденција, а од страна на стручно лице. […]