Ознака: здравствен дом

Балкан

За заразените гости во Хрватска ќе се грижат сопствениците на апартмани

Директорот на Здравствениот дом на Сплитско-далматинската жупанија доктор Марко Раѓа, опиша ќе изгледа процедурата доколку некој турист во Хрватска се зарази со коронавирусот. – Ако странски турист од централните далматински […]

Вести

Дијагностицирани 12 случаи на рак на дојка во Здравствениот дом во Пехчево

На мамографот во Здравствениот дом во Пехчево годинава рак на дојка е дијагностициран кај 12 пациентки. Најмладата пациентка има 22 години, а највозрасната 60 години.Според д-р Весна Илиевска од Здравствениот […]