Ознака: земјоделие

Вести

Почна пролетната сеидба

Пролетната сеидба почна десетина дена порано. Кои култури ќе бидат најмногу застапени ќе решат земјоделците, но експертите препорачуваат да се внимава какви сорти ќе одберат.Поради климатските промени, ги советува земјоделците […]

Политички партии

Напредокот и модернизирањето на земјоделскиот сектор е една од основните цели и политики на ВМРО-ДПМНЕ

Напредокот и модернизирањето на земјоделскиот сектор е една од основните цели и политики на ВМРО-ДПМНЕ. 
Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ во изминатите 10 години инвестираше над 1 милијарда евра во земјоделието. […]

Вести

Стаменковска: Предвидени 600 милиони евра за развој на земјоделието

Шестотини милиони евра се предвидени за проектите за развој на земјоделството, содржани во изборната програма на ВМРО-ДПМНЕ „Реално“.Преку 60% од општина Гази Баба е во рурален дел и токму затоа, […]

Вести

Груевски пред граѓаните во Василево презентираше проекти за земјоделството

Тој нагласи дека станува збор за крупни проекти со кои имаат сериозна намера да го зајакнат македонското земјоделство како во поглед на квалитетот, така и во поглед на извозот и […]

Вести

Груевски: 600 милиони евра за земјоделците!

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски најави дека земјоделството зафаќа голем дел од програмата на Коалицијата за подобра Македонија.-За следните четири години предвидуваме нови 600 милиони евра за македонските земјоделци, по […]

Вести

Министерот Цветков денес во посета на општина Кавадарци

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Михаил Цветков денеска ќе ја посети општина Кавадарци.За време на посетата, како што информира ресорното Министерство, министерот Цветков ќе оствари средба со лозарите и […]

Вести

Заврши користењето на средствата од програмата ИПАРД 1

Остануваат да се доработат уште последните барања и во текот на септември да почне објавувањето на огласите од ИПАРД 2.Реализацијата на ИПАРД 1 беше најголема во последниве две години. Досега […]