Ознака: ЗЕМЈОДЕЛСТВО

Вести

Димовски: Секој ден во светот се отвораат 18.000 шишиња македонско вино

Македонија дојде во ситуација да го зголеми драстично процентот на извоз на македонско вино во шишиња, за разлика од претходно кога доминантен беше извозот на вино во цистерни, истакна на […]

Вести

Златков: Над милијарда 180 милиони евра се исплатени од 2006-2016 година на земјоделците

Директорот на државната Агенција за поттикнување на развојот на земјоделството (АПРЗ) Игор Златков попладнево учествуваше на панел дискусијата во организација на ВМРО-ДПМНЕ на тема „Единствени кои што се вистински партнер […]

Вести

Панел дискусија на ВМРО-ДПМНЕ на тема земјоделство

Панел дискусијата е дел од концептот „Единствен“, кој партијата го промовираше претходно.Денеска во Централниот штаб на ВМРО-ДПМНЕ ќе се одржи Панел дискусија на тема земјоделство со почеток од 17 часот. […]

Вести

Доисплатата на субвенциите и цената на пченицата да бидат приоритет, бараат земјоделците

Доисплатата на субвенциите и цената на пченицата која допрва треба да се договори, се приоритет за земјоделците во претстојниот период. Тие очекуваат соработка од новиот ресорен министер Љупчо Николовски и […]

Вести

Субвенциите редовно и целосно се исплаќаат

Земјоделците секоја година ја добиваат предвидената поддршка. Сумата од програмата за директни субвенции редовно и целосно се исплаќа, соопшти денеска Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ).– Земјоделските субвенции се […]

Вести

Бесплатни проекти за земјоделците за изградба на фарми и насади

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство подготви 27 стандардизирани проекти за изградба на сточарски фарми, мандри и силоси и за подигнување на овошни и лозови насади со кои земјоделците ќе […]

Вести

Костадиновски оствари средба со земјоделците од струмичко

Во струмичкиот регион денеска почна нов циклус на отворени денови со земјоделците, во рамки на кој претставници од Министерството за земјоделие, платежната агенција и инспекторататот ќе бидат присутни на терен […]