Ознака: ЗЕМЈОДЕЛСТВО

Вести

Трипуновски: Продолжува поддршката за поголемо и поквалитетно производство на храна

Во рамките на определбата на ВМРО ДПМНЕ, да се има постојана комуникација со граѓаните, денеска во Виница, село Истибања престојуваше Цветан Трипуновски.Тема на средбите беше перспективата на аграрот во периодот […]

Вести

Во понеделник истекува рокот за поднесување барања за субвенции за земјоделски површини од 10 до 50 хектари

Во понеделник, 31 октомври, истекува рокот за поднесување барања за директни плаќања за дополнителни директни плаќања од подмерка 1.1 за обработлива земјоделска површина со големина од 10 до 50 хектари, […]

Вести

Проценка на штетите во земјоделството: Најголемиот дел се 100 процентни

Тринаесет комисии на Министерството за земјоделство за проценка на штетите во поплавите региони во Скопје и во Тетово веќе работат на терен. Првичните податоци покажуваат дека на поголемиот дел од […]

Вести

ЕУ како Северна Кореја: Го затвора пазарот за македонските земјоделци со новите прописи

Македонските земјоделци од следната година најверојатно нема да можат да ги садат познатите домати „јабучари“, пиперките „куртовска капија“, попозната како „ајварка“ или домашните сорти на пченица поради новите прописи на […]

Вести

Државната помош за земјоделците гарантира фер цена

Земјоделците имаат партнер во Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ. Откако производителите на пченица побараа повисоки цени од оние кои ги нудат мелничарите, надлежните донесоа одлука да интервенираат на пазарот.Секој земјоделец што […]

Вести

Почна обуката на земјоделците од струмичкиот и радовишкиот регион – кандидати на грантовите за воведување на агроеколошки мерки

Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), во рамките на Проектот за управување со сливот на реката Струмица, финансиран од Швајцарската агенција за развој и соработка, почна со обука на […]

Вести

Исплатата на субвенциите продолжува од понеделник

Премиерот Емил Димитриев денес ја посети Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој каде оствари средба со менаџментот на која се разговарало за тековните активности и идни планови […]