Ознака: Злетово

Вести

Најмалку 400 вработувања, рудниците Злетово и Тораница ќе бидат рестартирани

Рудникот Злетово во Пробиштип ќе биде рестартиран за неколку дена, а рудникот Тораница во Крива Паланка за месец до месец и пол од страна на новиот сопственик бугарски „Минстрој“, најави […]

Вести

Денеска започнува исплатата на заостанатите плати на рударите од Злетово и Тораница

Денеска започнува исплатата на трите заостанати плати на рударите од Злетово и Тораница, од претходната стечајна постапка. Станува збор за плати кои што не биле исплатени од претходните сопственици.-Рударите може […]

Вести

Димитриев: За два месеци можно рестартирање на Злетово и Тораница

Рестартот на рудниците Злетово и Тораница може да се очекува после еден до два месеци доколку подготовките за тоа се одвиваат со предвидената динамика. Расчистени се хипотеките, а во тек […]