Ознака: знаење

Вести

Раткочери: Повлекувањето на екстерното е популистичка мерка

Основачот на најтиражниот деневен весник во Македонија на албански јазик, „Коха“, Арбен Раткочери, во вчерашната емисија „Клик плус“ на ТВ21 вели дека укинувањето на екстерното тестирање е популстичка мерка на […]

Вести

Екстерното тестирање е тестирање на реалното знаење кое се применува во сите европски земји

Предложената Влада на СДС не е реформска туку антиреформска. Првите чекори кои ги најавува идната Влада не се проекти или решенија со кои би се подобрил квалитетот на веќе отпочнатите […]

Вести

Екстерното тестирање е тестирање на реалното знаење кое се применува во сите европски земји

Предложената Влада на СДС не е реформска туку антиреформска. Првите чекори кои ги најавува идната Влада не се проекти или решенија со кои би се подобрил квалитетот на веќе отпочнатите […]