Ознака: играње

Занимливости

НАМЕСТО ДИЕТИ, ИГРАЈТЕ ШАХ: Шахистите на натпревар ослабнуваат и по неколку килограми

Професионалните шахисти согоруваат до десетици илјади калории за време на натпревар и ослабуваат по неколку килограми. При решавање сложени математички задачи и за време на испит мозокот троши меѓу 30 […]

Занимливости

Денот ќе ви започне со смеење: Орото започна, но овој дедо одлучи да игра во свој стил

Кога ќе засвири народна музика на свадба сите гости стануваат од маса и играат. Е, сега кој колку е талентиран за играње оро е друго прашање. Меѓутоа секогаш има и […]