Ознака: извршители

Вести

Извршителите тријат раце: Од денеска започнува „кланицата“ со присилна наплата на долговите

По пауза од четири месеци, денеска повторно се активираат извршителите со испраќање на решенија за присилна наплата до должниците и нивните работодавачи, како и со блокирање на банкарските сметки. Иако […]

Вести

Општина Ѓорче Петров му наплати 380.000 евра отштета на „Трансмет”

Од сметката на компанијата „Трансмет“ во стечај на Сеат Кочан, Општина Ѓорче Петров успеала да наплати 380.000 евра, односно по 4.000 евра за секој ден доцнење на изградбата на новата […]

Вести

Кои се и колку заработуваат македонските ТОП 10 извршители

Нето приходите пред оданочување учествуваат од 30 до безобразни 79 отсто од бруто приходите на ТОП 10 извршителите (според критериум остварени добивки). Овие параметри оставаат простор Владата да направи анализа […]

Вести

ИЗВРШИТЕЛИ влегоа во ЗК ПЕЛАГОНИЈА, бараат над 35 милиони евра

Случајот Империја и натаму ги тресе фирмите опфатени со истрагата. За неплатени кредити во висина од околу 37 милиони евра извршители ја блокирале сметката на ЗК Пелагонија. Според информација на […]

Издвојуваме

Пред да влезам кај  извршителот го ставив телефонот на снимање! Прочитајте !

Кај извршител на 31.01.2018 години Огромен стрес за “неплатена” сметка во износ од 3.900 денари, и по истата сметка извршно решение во износ од 12.900 денари, и се тоа “најнормално” […]

Вести Македонија

Ќе се намалуваат трошоците за нотар и извршител

Владата ги прифати предлог – законите за изменување и дополнување на законот за извршување и на законот за нотаријат кои ги предложи Министерството за правда.  Со ова ќе се намалат […]

Избор на уредникот

Снимила извршителка и потоа разговорот го направи достапен на Фејсбук

Огромно е незадоволството од извршителите и извршувањето во ова мало наше државиче. Десетици илјади луѓе се блокирани, компании исто. Многумина се на крајот на нервите и здравјето. Нешто мора да […]