Ознака: изложба

Култура

“Космички бумеранг” ќе биде отворена во Културно- информативен центар на Р.С.Македонија во Истанбул, Р.Турција на 16-ти Октомври

По успешната презентација на тековното творештво на меѓународен план академскиот ликовниот уметник Зоран Арсовски – Бабата продолжува со промовирање на својата најнова продукција и претставување на нашата држава овој пат во Турција во градот Истанбул, претставувајќи 20-тина дела […]

Издвојуваме

Самостојна изложба на Елизабета Линднер Костадиновска во Concept 37

По повод наградата која Concept 37 и ја додели на Елизабета Линднер Костадиновска на третото издание на саемот за современа уметност – Паратисима Скопје 2016, на 17.05.2017, во 20:00, во просториите […]

Култура

Изложба на делата создадени на 23. Интернационална кичевска ликовна колонија во Музејот на Град Скопје

Во вторник (на 20.12.2016)е отворањето на изложбата на делата создадени на 23-та Интернационална кичевска ликовна колонија во Музејот на Град Скопје. Отворањето е во 19 часот, а делата ке бидат […]

Издвојуваме

„Идентитет“ – Изложба на дизајнерката Јованка Јанкоска на уникатни парчиња накит изработени рачно со техниката Филигран

Во понеделник, 12 декември 2016 година, во 19:00 часот во Јавна соба ќе биде изложен уникатен, сребрен, рачно изработен накит во техника филигран од колекцијата „Идентитет“ на Filigree by Bobe.Со […]

Издвојуваме

Македонски травертин изложен на саем во Верона

Друштвото за производство на комерцијални блокови, масивни елементи и плочести материјали „РИ- ЕП ДОО“ – Охрид со изложување на сопственото производство се претстави на еден од главните европски саеми Marmomacc […]

Издвојуваме

Трета самостојна изложба на инста инспиративни фотографии од botovacha

Во среда, со почеток во 21 часот, на терасата на покривот од катната гаража „Македонска фаланга“ во Скопје ќе се одржи третата по ред изложба со избор на објавени Instagram […]

Вести

Изложба по повод 25 години од независноста на Република Македонија

Со задоволство ве известуваме дека Државниот архив на Република Македонија на 3 септември 2016 (сабота), во 12 часот, промовира изложба по повод 25 години од независноста на Република Македонија, на […]

Издвојуваме

Изложба по повод 25 години од независноста на Република Македонија

Изложба по повод 25 години  од независноста на Република МакедонијаДржавниот архив на Република Македонија на 3 септември 2016 (сабота), во 12 часот, промовира изложба по повод 25 години од независноста […]