Ознака: икона

Контроверзни фајлови

Што има чудно во црквата Св. Преображение?

Постои црква во село Локов позната како Св. Преображение. Навидум оваа црква е нормална, но сепак има нешто чудно во неа. Иако навидум оваа црква изгледа нормално, сепак чудното кај неа […]

Живот

Утре е еден од најзначајните празници: Иконата на Богородица лекува многу болести- еве што треба да правите

Православната Црква на 28 август го празнува земниот крај на Пресвета Богородица и Нејзината смрт ја нарекува „Успение“ – раскошен термин кој во себе ги соединува сонот, блаженството, мирот, спокојството […]

Видео

Чудо во манастирот Иверица: Икона на Св. Петка може да ја открие вашата душевна состојба

Малкумина сигурно слушнале за манастирот „Иверица“ која се наоѓа во близина на Ниш. Српскиот манастир кој бил обновен од грузиски монаси во 1903 година крие една икона која има чудотворна […]

Балкан

Икона на Свети Архангел Михаил во манастир во Хрватска – плаче

 Во православниот манастир Крка, недалеку од Кистанија во Хрватска, иконата на Свети Архангел Михаил веќе со денови “плаче“ и никого не остави рамнодушен. Владиката Никодим за време на литургија соопштил […]

Вести

Немо момче од Струмица прозборело пред икона на Света Гора!

Според страницата „Aγιορειτικες μνημες“ („Светогорски сеќавања“), чудото се случило на почетокот од овој месец во свештениот манастир Дохијар на Света Гора. Чудото го објавил еден монах кој присуствувал на настанот, […]