Ознака: Илинден

Вести

ФОТО: Комитите од Овче Поле тргнаа кон Крушево

Пред поголем број на граѓани во селото Немањици се одржа традиционалното свечено претставување на Овчеполските Илинденци кои како коњаници ќе патуваат за Крушево.Пред многубројните граѓани и градоначалникот Зоран Тасев, во […]

Локална самоуправа

Нова инвестиција во општина Илинден. Отворање на 80 работни места!

Нови 80 работни места ќе се отворат со новата инвестиција на компанијата „Еко Клуб“ која денеска го постави камен темелникот на првиот логистички центар за унгарски производи во локалната економска […]

Локална самоуправа

Нова инвестиција во економската зона Илинден

Камен темелник на нова инвестиција на компанијата „Еко Клуб“ денеска ќе биде поставен во локалната економска зона „Стопански комплекс Илинден“.Компанијата во локалната економска зона ќе го гради првиот логистички центар […]

Издвојуваме Историја

Делото на Гоце Делчев остана како патоводна ѕвезда за идните македонски поколенија

Коста Веселинов е македонски културен деец, публицист и историчар. Роден е во село Бобшево, Пиринско во 1908 година. Се образува во Горна Џумаја, Пазарџик, каде завршува гимназија, а извесно време […]