Ознака: инвестиции

Вести

И покрај тешката политичка криза борбата за нови инвестиции продолжува

Борбата за привлекување и влез на нови странски инвестиции продолжува и покрај политичката криза во која се наоѓа Република Македонија. Германската компанија „ Franz Kiel Gmbh“ ќе започне со работа, тоа […]

Вести

Инвестиции за стимулирање на регионалниот развој

Влезот на странски инвестиции во Македонија го трасираше патот за порамномерен регионален развој во земјава. Отворањето фабрики и нови работни места, подобрувањето на инфраструктурната поврзаност и подигнувањето на животниот стандард […]

Вести

Три капитални инвестиции за подобрување на студентскиот стандард

Етапна реконструкција на студентскиот дом „Гоце Делчев“ во Скопје, целосно нов мебел за сите 10 државни студентски домови и набавка на перални и сушални во студентските домови.Ова се три капитални […]

Вести

Николов: 12,5 милиони евра инвестиции во Радовиш

Градоначалникот на општина Радовиш даде отчет пред граѓаните за сработените проекти за изминатата 2016 година и ги претстави идните проекти за наредната календарска година.  -Изминатата година ќе биде запаметена во […]

Вести

Трајковски најави нови инвестиции во општината

Градоначалникот на општина Гази Баба Тони Трајковски на денешната прес конференција направи ретроспектива на проектите кои се реализираа во 2016, година која е успешна во делот на реализација на проектите, […]

Вести

Зајакнување на човечките потенцијали: 5 илјади вработувања во здравството

Клиниката за токсикологија како и во поголем број здравствени установи има постојано потреба од нов кадар и од доктори, сестри и од болничари, посочи денеска министерот за здравство Никола Тодоров. […]

Вести

Инвеститорите повеќе веруваат во економијата на ВМРО отколку на СДСМ

На аукцијата на државни хартии од вредност која ја спроведе Министерството за финансии поради огромната побарувачка на државни хартии од вредност од страна на инвеститорите каматата се намали на 2,4 […]

Вести

Повеќе од 74.6 милиони евра инвестиции во здравството

Во моментот се градат или реконструираат 10 болници во Република Македонија, а за таа цел се инвестираат 4.5 милијарди денари. Ова е најголем инвестициски циклус во историјата на здравството, кој […]