Ознака: инвестиција

Вести

Инвестиција од 650 илјади евра за реконструкција на трафостаницата Струмица 2

„Владата и МЕПСО посветено работат на унапредување и модернизација на капацитетите и преносната мрежа на електрична енергија, преку реконструкција и ревитализација на трафостаниците и водовите, со цел да се обезбеди […]

Издвојуваме

„АЛКАЛОИД“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВИ ПРОИЗВОДНИ КАПАЦИТЕТИ – ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА НАД 2,5 МИЛИОНИ ЕВРA

Следењето на светските трендови во фармацијата и производство на ценовно достапни, квалитетни, ефикасни и безбедни лекови кај кои заштитниот знак на „Алкалоид АД“ е синомим за високото ниво на квалитет […]

Локална самоуправа

Десетици милиони евра инвестиции во патна и комунална инфраструктура во населените места во Општина Прилеп

Во периодот од 2005 до 2017 година Општина Прилеп инвестираше десетици милиони евра за подобрување на квалитетот на животот во сите населени места кои се наоѓаат на нејзина територија. Дел од […]

Издвојуваме

БЕГ формираше современ сервис за внатрешната грејна инсталација, по конкуретни цени и гаранција за секоја интервенција

Раководејќи се од потребите на потрошувачите за квалитетно и поволно сервисирање на внатрешните грејни инсталации, Снабдување со топлина Балкан Енерџи, во рамки на компанијата формираше Сервис на внатрешна грејна инсталација […]

Вести

Груевски: Почеток на градба на фабриката на германската компанија WIK во ТИРЗ Прилеп

Почеток на градба на фабриката на германската компанија WIK во ТИРЗ Прилеп за 1000 нови вработувања, напиша на Твитер претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. Компанија WIK е германска компанија која има […]

Вести

Груевски: Новата инвестиција „Чагатај Кабло“ ќе вработи 200 луѓе

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денеска го најави отпочнувањето на градење на новата инвестиција во месец јули во Македонија, станува збор за турската компанија Чагатај Кабло за производство на кабли и […]

Вести

Нова странска инвестиција во Македонија

Нова американска компанија која ќе отвори околу 300 директни работни места влегува во Македонија. Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денеска истакна дека компанијата веќе започнала да го средува браунфилд објектот […]

Издвојуваме

Инвестиција на млекарницата Бимилк вредна 2 милиона евра

Модерната машина за ПЕТ-пакувања ќе доведе до зголемување на производствените капацитети на Млекарницата до 50 настоНајголемата млекарница во Македонија продолжува да вложува во врвна технологија и во зголемување на производствените […]