Ознака: индустрија

Занимливости

Месото што ќе го јадеме во 2040 година нема да потекнува од животни, тврди научeн извештај

Најголемиот дел од месото што луѓето ќе го јадат во 2040 година нема да потекнува од животни што се одгледуваат за колење и производство на месо. Ова се наведува во […]

Видео

Учествувала во 375 филмови за возрасни пред да се преобрати во следбеник на црквата

Учествувала во 375 филмови за возрасни пред да се преобрати во следбеник на црквата. Заработувала по 30.000 долари секој месец. Имала најнов мерцедес… А сега оди редовно во црква и […]

Вести

Општина Пехчево изработува детален урбанистички план за стопанскиот комплекс

Општина Пехчево изработува детален урбанистички план за стопанскиот комплекс на локацијата Грозил, кој е наменет за лесна индустрија, сервиси и стоваришта.  Градоначалникот Игор Поповски истакна дека станува збор за дел […]

Вести

Политичката криза се одрази на индустријата

Последиците од политичката криза почнаа да се чувствуваат во индустријата. Статистиката објави дека во ноември производството паднало за речиси 5%, пренесе Сител.Од јануари пак до ноември индустријата бележи раст од […]

Вести

Пораст на индустриското производство за 5,4 проценти во првите девет месеци

Индустриското производство во септември годинава, во однос на септември лани бележи раст од 4,6 отсто, додека за периодот јануари – септември 2016 година, во однос на јануари – септември 2015 […]

Вести

Зголемен е бројот на работници во индустријата во првите осум месеци

Бројот на работниците во индустријата во август 2016 година, во однос на август лани бележи намалување за 1,1 проценти, додека во периодот јануари- август 2016 година, во однос на периодот […]

Вести

Груевски: Прометот во индустријата зголемен и покрај кризата која ја креира опозицијата

Во јули прометот во индустриското производство изнесуваше 13,6% проценти раст во однос на претходната година, а за првите 6 месеци е нешто над 10%.-Ова укажува дека работите се движат во […]