Ознака: Институт Беркли

Вести

Мапа за загаденоста во Европа: Македонија е со најтемна боја со најзагаден воздух

Институтот Беркли објави мапа за загаденоста од Европа на која се гледа дека Македонија е најзагадена држава во целиот континент. Како што можете да видите, најзагадените подрачја се означени со […]