Ознака: интелегенција

Живот

Зборувате со вашето милениче или пак, со автомобилот? Тоа значи дека сте поинтелигентни од другите!

Ако редовно зборувате со вашето домашно милениче, раскажувајќи му го својот ден, зборувајќи за ручекот што планирате да го направите или што било друго – не грижете се! Спротивно на […]

Занимливости

Само 1% од луѓето можат да ги пронајдат сите 16 лица на оваа фотографија- ќе успеете ли Вие?

Познат бренд, еден од своите модели на мобилни телефони се одлучи да го престави на необичен начин. Како што тврдат тие само 1% од луѓето може да ги видат сите […]

Живот

Загадувањето на воздухот штетно за интелегенцијата

Според студија од истражување спроведено во Кина, загадувањето на воздухот има штетно влијание врз интелегенцијата.Загаденоста на воздухот најмногу влијае врз постарите мажи. Постојаното исложување на загаден воздух може да биде […]

Живот

Нивото на интелегенција кај младите се намалува

Ново истражување во Норвешка покажало дека нивото на интелегенција кај младите луѓе се повеќе се намалува. Во изминатите 90 години интелегенцијата кај младите рамномерно се зголемувала во просек три поени […]

Занимливости

Проверете колку сте паметни: Времето на одење во кревет зборува за вашата интелегенција

Според истражувањата, интелегентните луѓе се повеќе ноќни типови, покасно легнуваат, за разлика од оние со понизок коефициент на интелегенција.На студија спроведена над младите Американци, се покажало дека оние со повисок IQ […]