Ознака: интелигенција

Хороскоп

Овие хороскопски знаци имаат натпросечна интелигенција

Овие хороскопски знаци имаат натпросечна интелигенција Личностите родени во овие хороскопски знаци важат за натпросечно интелигентни и често се потценети од останатите. Овен Личностите родени во знакот на Овен никогаш […]

Хороскоп

Хороскопскиот знак кој има најголема шармантност и интелигенција

Хороскопскиот знак кој има најголема шармантност и интелигенција Кога ќе се спомне овој знак, поголемиот дел од луѓето најпрво помислуваат на дволичност. Но, неговата личност има многу повеќе слоеви. Како […]

Живот

Интелигенцијата не е само знаење, туку и способност да се разберат другите

Многумина мислат дека интелигентен човек е оној кој многу читал, кој добил добро образование, многу патувал, зборува неколку јазици.. Меѓутоа, човек може да ги има сите тие работи и пак […]

Живот

Најчестите проблеми на луѓето со висок коефициент на интелигенција

Постои стереотип, според кој, луѓето со висок коефициент на интелигенција буквално можат да се справат со секоја ситуација. Но, на крајот на денот, сите ние сме луѓе и сите ние […]

Живот

Крвната група ја одредува вашата личност: Интелигентни, духовити или депресивни?

Уште од седумдесетите години на претходниот век, Јапонците тврдат дека крвната група има големо влијание на нашата личност. Што открива вашата крвна група за вас? А Овие луѓе се одлични […]

Живот

Дали брзата храна влијае на интелегенцијата на вашето дете?

Спроведеното истражување покажало дека на децата кои јадат “junk food”, со текот на времето им се намалува IQ-то. Децата кои често јадат брза храна, наместо домашни, готвени јадења, ризикуваат да […]

Љубов и секс

Мажите ќе живеат подолго ако се оженат со вакви жени

Научниците дошле до многу интересен заклучок кој подеднакво ќе ги интересира и мажите и жените. Имено, неодамна спроведено истражување покажало дека жените со голема интелигенција и остар ум може да […]