Ознака: ИРИ

Вести

Околу 80 проценти од граѓаните не веруваат на „партиските лидери“

Околу 80 проценти од граѓаните не веруваат на „партиските лидери“ Вчера се појави анкетата на ИРИ (интернационален републикански институт), кој е традиционално поблизок до десницата според својот идеолошки фундамент. На […]

Вести Коментари

ИРИ: Заев има поголема доверба од Мицковски, најново истражување

ИРИ: Заев има поголема доверба од Мицковски, најново истражување Истражувањето е спроведено за потребите на ИРИ (меѓународен републикански институт) помеѓу 2 февруари и 6 март 2020 година. Податоците се собрани преку […]

Вести

Мнозинството граѓани сметаат дека треба да има нови предвремени парламентарни избори

Четириесет и четири отсто од испитаниците сметаат дека треба да има предвремени парламентарни избори, 41 отсто дена не треба, а 15 отсто не знаат. Ова го покажуваат резултатите од анкетата на Меѓународниот […]