Ознака: иселеници

Вести

Голема лага на СДСМ за иселувањето од Македонија: Ако се иселиле 600 илјади граѓани поради “режим“, тогаш зошто СДСМ освои помалку од 2.000 гласа од дијаспората и се бореше да се одземе правото на глас?

Гласачите од дијаспората ја разобличија лагата на СДСМ за бројот на иселени лица од Македонија. Наспроти тврдењата дека над 600 илјади лица се иселиле од Македонија поради незадоволството од т.н. […]

Култура

Промоција на книги од иселеници од Македонија

Агенцијата за иселеништво на Република Македонија денеска во амфитеатарот на Министерството за надворешни работи организира промоции на шест книги од автори иселеници од Македонија.Агенцијата најави дека целта на промоциите е […]