Ознака: испит

Вести

Нора Шаќири не го положи испитот за државни административни службеници

Нора Шаќири Марковиќ, Поранешката тв-водителка, инаку дипломиран социолог, не успеала да го положи испитот за државни административни службеници, пишува порталот „Инфомакс“. Ако Шаќири Марковиќ го положела испитот, ќе се стекнела […]

Вицотека

Професор прашува студентка по медицина на испит: – Млада колешке, дали знаете кој дел од човековото тело…

Професор прашува студентка по медицина на испит: -Млада колешке, знаете ли кој дел од човековото тело може да се зголеми до шест пати?Професор прашува студентка по медицина на испит: -Млада […]

Вицотека

На факултет за теологија идни попови полагаат испит…

На факултет за теологија идни попови полагаат испит. Излегува еден од испит и колегата го прашува: – Што полагаше? – Крштевка… – И што направи?На факултет за теологија идни попови […]

Коментари

Вашите деца не плаќаат за испит, нели?

Не требаше многу по акцијата на МВР на Економскиот факултет во Скопје да се јават загрижените за автономија на универзитетот. Демек, полицијата ја нарушила научната комфорност на професорите и со […]