Ознака: исплата

Вести

ЗАПОЧНА ИСПЛАТАТА НА МАРТОВСКИТЕ ПЕНЗИИ ДО 11.000 ДЕНАРИ

Од денеска започнува исплатата на мартовските пензии. Владата ги задолжи банките исплата да ја организираат во четири групи. Пензионерите кои земаат најниска пензија ќе земаат први, оние со највисоки се […]

Вести

Почнува исплата на јануарските пензии

Oд денеска почнува етапната исплата на јануарските пензии со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од коронавирусот КОВИД-19. Подигнувањето на пензиите преку филијалите и […]

Вести

Убава вест за пензионерите во Македонија

Исплатата на мајските пензии почнува од среда, 27 мај. Со предвремена и етапна исплата на пензиите, што ја реализираме втор месец, овозможуваме поголема заштита на пензионерите во услови на опасност […]

Вести

Скенирате фискални, еве кога да очекувате исплата

Управата за јавни приходи извести дека вчера, 30 септември, заврши првото тримесечје од реализацијата на мерката поврат на 15 отсто од пресметаниот ДДВ. Средствата од повратот остварен во месеците јули, […]

Вести

Ќе легнат пари на сметките – Колку изнесува К15 оваа година

Вработените во приватниот сектор, до крајот на годината ќе добијат регрес за годишен одмор попознат како К-15. Регресот за годишен одмор годинава ќе биде во износ од минимални 9.610 денари. […]

Вести

Еден од рекетите на Боки, 400.000 евра се исплатени во Србија!

Аферата рекет станува меѓународна тема, не само затоа што во барањата за нејзиниото темелно расчистување учествуваат САД и ЕУ кои се и ментори на создавањето на СЈО кое е директно […]

Вести

Доисплатата на субвенциите и цената на пченицата да бидат приоритет, бараат земјоделците

Доисплатата на субвенциите и цената на пченицата која допрва треба да се договори, се приоритет за земјоделците во претстојниот период. Тие очекуваат соработка од новиот ресорен министер Љупчо Николовски и […]