Ознака: исповед

Живот

Доаѓаше често кај нас на гости и ми беше најдобра пријателка. Сега е бремена од мојот сопруг…

Секој ден, 37-годишната Кетрин Мекги го гледа својот сопруг Џон низ прозорецот како заминува на работа. Но, не е среќна поради тоа, туку тажна и бесна.Бесна е бидејќи не ја […]

Живот

Седнавме со другарка ми да се одмориме на клупа, а потоа се појави човек и…

Седев на клупа со другарка во близина на Железничката станица, тогаш ненадејно се појави тој човек и нѐ зграпчи. Ни ги врза нозете со кошула која претходно ја искина и […]

Занимливости

Седум видови на спонзоруши

Од некоја чудна и неразбирлива причина, спонзорушите претставуваат непресушен извор на интерес кај нас и на Балканот. Во Србија неодамна излезе и книга во која се опишуваат спонозрушите. Меѓу другото, […]

Занимливости

Колку време поминуваат македонците на фејсбук

Новинската агенција Анадолија го истражуваше бројот на  Facebook корисници, како во светски рамки така и на Балканот. Според податоците, од земјите во нашиот регион, најголем број на корисници има во […]

Занимливости

Како изгледа една просечна саботна ноќ на едно уфурано девојче од Македонија?

Околу 14h пишува на статус и ги тагнува другарките кои ништо не се подобри од неа. “Вечер лудницааааааааа, ќе бидеме главни” Од 14:05 до 18 следи шминкање, а почнува така како […]