Ознака: како се јаде

Кулинарство

Бон-тон на трпеза: Како правилно се јаде морската храна, со прсти или со виљушка?

Рибата не се јаде со обичен нож, но останатите морски плодови како на пример лигњите и октоподот, се јадат исклучиво со обичен нож и виљушка.  Нема оправдување рибата да се […]