Ознака: календар

Занимливости

Ова сигурно не сте го забележале: Голема грешка во календарите, месеците имаат погрешни имиња

Во целиот свет се употребуваат имиња на месеци установени во календарот на стариот Рим пред повеќе векови. Меѓутоа, тие називи се недоследни и самите се собрани од различни епохи, а […]

Вести

Доаѓа уште еден споен викенд- ова се неработните денови до крајот на годината

Оваа година неколку празници се паѓаат во неработни денови, но исто така неколку се со споени викенди, како што беше за Велигден. Наскоро, односно на 24 мај, ќе имаме уште […]

Фото

Единствен тест во кој е најдобро да не го знаете решението: Доколку погодите што не е во ред со оваа маса, имаме многу лоши вести за вас

Загатките обично  се резервирани за „тепање  време“, но  целта на оваа е да утврди  колкав работохолик сте.Само  вистинските вредни луѓе  кои  се убиваат  од работа можат  од прва да воочат   […]

Вести

Државниот архив на РМ го претстави новиот „Патриотски календар 2017“

Пораката која ја праќа календарот на Државниот архив на Република Македонија се содржи во мислата на Шелинг, претставена на почетната страна. „Физичките настани можат еден народ материјално да го разорат, […]