Ознака: капини

Здравје

Зошто треба да јадете колку што е можно повеќе сини плодови ова лето?

Овошјето со сина боја има многу здравствени придобивки поради природните соединенија што се наоѓаат во него. Капините, боровинките, црното грозје и сливите, покрај тоа што изгледаат убаво, тие се и […]

Здравје

Сиромашни со калории, богати со витамини: Зошто е важно да јадете капини?

Капините со право се наоѓаат на листата на најзрдави намирници. Тие содржат огромно количество на антикосиданси, многу поголема количина од што имаат доматите, брокулата, па затоа и се сметаат за […]