Ознака: КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ

Вести

Капитални проекти во македонското здравство

Се менува сликата во македонското здравство. Се реализираат капитални проекти, вредни милиони евра, кои ќе резултираат со значително подобрување на квалитетот на услугите и подигнување на грижата за здравјето на […]

Вести

До крајот на месец август ќе бидат завршени двата капитални проекти важни за жителите на населените места Калуѓерица и Воиславци

Градоначалникот Сашко Николов денеска направи увид на она што досега е реализирано на проектите за изградба на канализациoните мрежи во населените места Калуѓерица и Воиславци.До крајот на месец август ќе […]

Вести

Повеќе од милион евра преку Агенцијата за рурален развој инвестирани се во капитални проекти во општина Дебрца

Повеќе од милион евра инвестирани во капитални проекти во општина Дебрца.При денешната посета на лидерот на ВМРО- ДПМНЕ Никола Груевски на селото Ботун, од градоначалникот Игор Трајковски беше информиран дека […]

Вести

Светска банка ја смени одлуката: ќе ги финансира капиталните проекти во Македонија без да чека избори

Светска банка на Македонија и ги стави на располагање средствата од Проектот за подобрување на општински услуги 2. Ова значи дека Македонија од денеска има пристап до овие средства од […]