Ознака: капитулација

Коментари

Петар Богојески висок партиски функционер го деконспирираше Мицковски. Кој лаже господа?

Со скандалозен статус, кој не сметаме дека е објавен при отсуство на разум Петар Богојески високиот партиски функционер (заменик генерален секретар) го деконспирира Мицковски. Имено, денеска Мицковски при посетата на Битола […]

Коментари

Мицковски му овозможи мирно потпишување на капитулацијата на Заев

Да, да добро го читате насловот. Мицковски денеска му овозможи мирно потпишување на капитулацијата на Заев во Преспа. Додека од грчка страна имаше молотови коктели и солзавец, на наша страна се […]

Избор на уредникот

Цуцуловски: Нивици, Преспанско е довршување на капитулацијата!

НИВИЦИ, ПРЕСПАНСКО. На 23.04.1945 год., во северниот дел од Грција, формиран е Народноослободителниот фронт (НОФ). Формиран е од Македонци, кои живееле во Костурско, Воденско, Леринско… Помеѓу другото, според првиот Устав […]