Ознака: кардинали

Вести

Тргна процесијата на кардиналите кон Сикстинската капела

Сто и петнасетте кардинали коишто избираат собрани во Апостолската палата во Ватикан тргнаа во свечен процесија во вторникот попладне од Капелата на свети Павле кон Сикстинската капела, каде попладнето ќе […]

Вести

Кардиналите ги започнуваат подготовките на конклавите

Кардиналскиот совет на Католичката црква во понеделникот во Ватикан почнува со секојдневните состаноци пред конклавите на кои треба да се утврдат барањата и предизвиците пред кои се наоѓа црквата, како […]