Ознака: касарна илинден

Вести

Одбележување на Денот на баталјонот за воена полиција

Во касарната „Илинден“ во Скопје денеска ќе се одржи свеченост по повод одбележување на 29 октомври, Денот на баталјонот за воена полиција (бВП) од составот на Здружената оперативна команда (ЗОК).Денот […]

Вести

Почесна артилериска стрелба по повод Денот на независноста

По повод 8-ми Септември – Денот на независноста на Република Македонија, денеска во 18:30 часот од касарната „Илинден“ во Скопје, ќе се изврши почесна артилериска стрелба со испукување на 10 […]

Вести

Нови 125 војници примени во АРМ, од нив 48 во специјалните единици

Нови 125 професионални војници, кои поминаа селективен тест за нивните способности, денеска во касарната „Илинден“ во Скопје беа примени на служба во Армијата на Република Македонија.Честитајќи им на новопримените професионални […]

Вести

Свеченост за прием на 125 професионални војници во АРМ

Во касарната Илинден – Скопје, денеска ќе се одржи свеченост по повод приемот на новите 125 професионални војници на служба во Армијата на Република Македонија.На свеченоста ќе присуствува и ќе […]