Ознака: киноа

Здравје

НЕВЕРОЈАТНО ЗДРАВА ЖИТАРКА: Изобилува со витамини и минерали, помага во РЕГУЛИРАЊЕТО НА ХОЛЕСТЕРОЛОТ и ШЕЌЕРОТ ВО КРВТА!

Со добра причина ја нарекуваат најздрава житарка… Киноата е всушност псевдо житарица, бидејќи се подготвува, консумира и ги содржи истите хранливи вредности како и житарките, но всушност припаѓа на семејството […]

Кулинарство

Неверојатно здрава намирница: Изобилува со витамини и минерали, помага во регулирање на холестеролот и шеќерот во крвта!

Киноата е всушност псевдо житарица, бидејќи се подготвува, се консумира и ги содржи сите хранливи вредности како житарките, но всушност припаѓа на семејството трева. Киноата е богата со многу минерали, […]

Здравје

Храна што содржи повеќе калциум од млекото

Нетолеранцијата на млеко и на млечни производи стана речиси секојдневна појава. Сè повеќе луѓе се соочуваат со овој проблем што бара алтернативен начин на исхрана, особено затоа што млекото се […]