Ознака: КИРИЛ МИНОСКИ

Вести

Миноски: Новата Влада да продолжи со имплементација на активните мерки за вработување кои ги почна претходната

Еден од главните ограничувачки фактори за економскиот развој во Македонија во изминатите две ипол години беше политичката криза и тоа го споделувавме со јавноста повеќе пати, изјави поранешниот министер за […]

Вести

Миноски: Тоа што беше предвидено во рамките на Буџетот на 2017 година обезбедуваше раст на БДП од 3 %

Поранешниот министер за финансии, Кирил Миноски во гостувањето во Вестите на Телевизијата Алфа вели дека засега нема податоци поврзани со ребалансот, но врз основа на податоците и бројките кои ќе […]

Вести

Миноски гостин во Дневникот на Алфа во 17:30 часот

Поранешниот министер за финансии, Кирил Миноски ќе биде гостин во Дневникот на Алфа во 17:30 часот, објави телевизијата,Состојбата во буџетот и солидната основа која се остава во наследство, економската програма […]

Вести

Миноски и Богов на деловна средба во Брисел

Министерот за финансии на Република Македонија, Кирил Миноски, заедно со гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов и нивни тимови, денеска во зградата „Јустус Липсиус“ на Европскиот совет во […]

Вести

Миноски: Буџетот е ликвиден, пари за субвенции има!

Пари во Буџетот за исплата на субвенциите има и доколку  Уставниот суд ја прифати поднесената иницијатива за членот од Изборниот законик, нема да постојат пречки за исплата на земјоделските субвенции.Ова […]

Вести

Миноски на средби во Светска банка и ЕК на економски теми

Министерот за финансии Кирил Миноски оствари средби со претставници на Светската банка и Европската комисија по повод реализацијата на тековни проекти и Програмата за економски развој.Миноски, како што соопштуваат од […]

Вести

Миноски: Протестите повикуваат на заедништво, не на фашизам

Ние сме народ кој има чувство за онеправденост, потребата секое малцинство да ужива права согласно меѓународните конвенции. За жал држави што немаат почит кон малцинските права и делат совети на […]