Ознака: клиники

Вести

Намален е бројот на препратени пациенти на клиниките

Околу еден милион пациенти во 2015 добиле здравствена услуга во скопските поликлиники. А во првите шест месеци годинава двојно е намален бројот на болни препратени во Клинички во однос на […]

Вести

На скопските клиники е успешно извршена трансплантација на бубрег од жив донор

После една година успешно е извршена трансплантација на бубрег од жив донор на скопските клиники, а закажани се уште три до 1 јули, истакна денеска претседателот на Македонското здружение за […]