Ознака: коала

Занимливости

КОАЛА – Дали знаевте дека коалите спијат дури 20 часа на ден?

Коалите се австралиски торбари. Зборот „коала“ е изведен од абориџинскиот јазик, што значи „без вода“. Честопати се нарекуваат мечки, но немаат никаква врска со нив. Еве уште неколку интересни факти […]

Вести

Коалите масовно гладуваат поради неконтролирана сеча

Заштитници на животините на Австралискиот континент укажуваат дека коалите масовно гладуваат оти луѓето ги сечат дрвјата заради заштита од пожар, уништувајќи го природниот извор на храна на овие животни. Прифатилиштето […]

Живот

Брачен пар се вратил од одмор: Нема да ВЕРУВАТЕ што пронашле дома!

Не е секојдневица, дома да пронајдете крадец или странец. Особено не е секојдневица дома да пронајдете коала!Брачен пар од Австралија, неодамна се вратиле од одмор, кога дома забележане непоканет гостин. […]