Ознака: КОВАНА ПАРА

Вести

Нова кована пара со ликот на свети Никола Чудотворец

Народната банка на Република Македонија издаде и пушти во оптек нова кованa парa за колекционерски цели „Свети Никола Чудотворец“.Како што соопшти НБРМ, на аверсот, во горниот дел од монетата се […]

Вести

Вака изгледа кованата пара на НБРМ со ликот на Мајка Тереза

На аверсот, во централниот дел на монетата е претставен грбот на Република Македонија и натписот „2016“. Околу монетата, по должината на периметарот, се прикажани натписите на македонски јазик: „Република Македонија“ […]

Вести

НБРМ пушти во оптек кована пара за колекционерски цели со „Мајка Тереза“

Народната банка на Република Македонија пушти во оптек кована пара за колекционерски цели „Мајка Тереза“.На аверсот на ковата пара во централниот дел е претставен грбот на Република Македонија и натписот […]