Ознака: Колективен имунитет

Вести

Колективен имунитет ќе се постигне кога ќе се вакцинира 90% од населението

Постигнувањето на колективен имунитет против коронавирусот бара да бидат вакцинирани меѓу 70 и 90 отсто од граѓаните, оцени главниот американски епидемиолог, Ентони Фаучи. Во интервју за „Њујорк тајмс”, тој призна […]