Ознака: колку ќе ја чини

Македонија

Колку ќе ја чини државата гласањето на дијаспората?

За овој изборен циклус предвидено е државата да издвои 30 милиони денари или околу пола милион евра за само 1.782 гласачи. Тоа значи дека гласот на дијаспората на претседателските избори […]