Ознака: колумни

Колумни

КОЈ ЗАБ НАЈМНОГУ ЈА БОЛИ ШЕФИЦАТА ЈАНЕВА?

Ако внимателно ја следевте денешната прес-конференција на СЈО сигурно забележавте дека истата не се разликуваше многу од претходните холивудски перформанси на „нашите“ три грации-ловџики на „криминалот“ и на „корупцијата“ во […]

Колумни

Сдсмовците допрва ги очекуваат разочарувања

Овие десетина дена се добар контраст, добра споредба за разликата во дневниот ред и преокупациите на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ.Груевски и министрите од ВМРО-ДПМНЕ ги довршуваат или започнуваат проектите на кои […]

Колумни

Тиранска платформа, декларација, програма, документ на албанските партии од Македонија

Повеќе од пет месеци се прашуваме што е тоа Тиранска платформа. Некако не’ затече на Божиќ, кога навистина не бевме подготвени. Башка тогаш да му било роденден на Еди Рама. […]

Колумни

ЗА ТИРАНИТЕ И ВАЛKАНИЦИТЕ: Талат е нивниот вазал во Македонија

Маршот на божемните колонијални тирани продолжува. Притоа, се разбира, мислам на амбасадорите на САД и на ЕУ кои работат прекувремено за да го „признаат“ т.н. „спикер“ на македонскиот парламент, Талат […]

Колумни

СЕКОГАШ БЕШЕ ИЛИРИДА

Ако човекот е комплексно суштество, за да добиеш Македонец од него – помножи ја комплексноста со три. Ајде без ракавици, Македонецот е чудно суштество. Кај него секоја емоција е помножена […]