Ознака: колумни

Колумни

ДЕСЕТ СЕКУНДИ ЗА СУДИЈА

Пред некој ден случајно налетав на една новинарска статија стара веќе цели три години врзана за судството. Ми го привлече вниманието поради изјавата на Владо Поповски, политичар што имал важна […]

Колумни

За балканскиот мегаетникум во кабинетот на Талат Џафери

Денес, драги мои читатели, како што вели големиот Македонец Ефтим Kлетников, требаше да пишувам за необјективноста на еден електронски медиум. Тој медиум на крајно тенденциозен начин, веќе подолго време известува […]

Колумни

Заев си блада за влада

Еурека! Наеднаш сфатив! Зоран Заев воопшто не се готви за премиер на Република Македонија, туку за премиер на Европската заедница. Едноставно сака да му го земе лебот на Жан-Kлод Јункер, […]

Колумни

КРИЗИРАЊЕ ВО КОНТИНУИТЕТ

Македонија, независна, слободна, своја. Веќе 26 години. По векови ропство, малтретирања, војни, угнетувања, раселувања, вистински геноцид ( не тој измислениот, Тиранско платформски ) – конечно и нас Македонците не огреа […]